Jak řídit domácnost pomocí chytré brány iGET HOME Gateway GW6

Jak řídit domácnost pomocí chytré brány iGET HOME Gateway GW6

Hledáte designovou bránu pro centrální řízení chytré domácnosti z jednoho místa? Doporučujeme naši iGET HOME Gateway GW6, která je ideální do bytu i rodinného domu. Nabízí nejen moderní funkce, ale také elegantní vzhled v bíločerném provedení s dotykovým displejem.

Proč iGET HOME Gateway GW6?

  • Designový vzhled a snadná instalace.
  • Kvalitní dotykový IPS displej s velikostí 4“, HD rozlišením a přesnou reakcí na dotyk.
  • Široká podpora univerzálních komunikačních protokolů: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 a ZigBee 3.0 (802.15.4).
  • Kompatibilní nejen s chytrými produkty iGET, ale také s Philips Hue, Tuya, Lidl a dalšími.
  • Systém brány je kompletně v češtině a uživatelské prostředí je intuitivní.
  • Spolupracuje s mobilní aplikací iGET Home, která je dostupná pro Android i iOS v češtině.
  • Má multifunkční využití i jako interkom díky přítomnému reproduktoru a dvěma mikrofonům s podporou redukce okolního šumu pro čistý zvuk.

Funkce chytré brány iGET HOME Gateway GW6

Snadná instalace i zprovoznění

Pro zapojení chytré brány iGET HOME Gateway GW6 je potřeba mít ve zdi připravený fázový a nulový vodič. Pokud máte doma málo využívaný nebo zcela nevyužívaný vypínač osvětlení, můžete ho nahradit právě chytrou bránou, aniž byste museli narušovat zeď a vést nové kabely.

Ukázka zadní části chytré brány iGET HOME Gateway GW6

Tip: V případě plánování novostavby doporučujeme na potřebu zapojení chytré brány myslet dopředu.

Po správném fyzickém zapojení do zdi, můžete bránu spárovat s mobilní aplikací iGET Home rychlým načtením QR kódu z displeje brány. Po načtení QR kódu dojde i k připojení brány k vaší domácí Wi-Fi síti. Mobilní aplikace iGET Home je dostupná pro Android a iOS a umožňuje přidávat a nastavovat veškerá chytrá zařízení iGET. Podrobné informace o aplikaci si můžete přečíst v samostatném článku: Co umí aplikace iGET Home. Po spárování můžete v aplikaci přidávat chytrá zařízení k bráně, která chcete ovládat. Všechny tyto kroky je potřeba udělat jen jednou a poté už nemusíte mobilní telefon používat, můžete vše ovládat přes dotykový displej brány.

Spárování s aplikací iGET HOME

Ukázkový příklad řízení chytré domácnosti s iGET HOME Gateway GW6

Pro modelovou situaci si představte rodinný dům s garáží a zahradou, který je vybaven různými chytrými zařízeními. V domě jsou instalovány chytré zásuvky a žárovky, termohlavice pro regulaci teploty, robotický vysavač, automatické venkovní žaluzie a IP kamery pro zabezpečení domu. V garáži jsou přítomna chytrá vrata s dálkovým ovládáním. Na zahradě se nacházejí chytrá světla, venkovní IP kamery a u vrátek je přítomný chytrý zvonek. Všechna tato chytrá zařízení mohou být ovládána pomocí brány iGET HOME Gateway GW6.

Ukázkové situace:

  • Zvoní někdo na zvonek u vrátek? Pokud máte chytrý zvonek vybaven kamerou nemusíte chodit ven, což je příjemné zvláště v zimě. Stačí se podívat na displej brány a uvidíte, kdo zvoní. Díky přítomným mikrofonům a reproduktoru můžete komunikovat na dálku.
  • Změnila se venkovní teplota? Nemusíte již chodit po celém domě a ručně nastavovat teplotu vytápění v jednotlivých místnostech. Pokud máte chytré termohlavice, můžete pomocí brány nastavit teplotu pro všechny místnosti současně během vteřiny.
  • Nastal čas spánku? Stáhněte venkovní rolety jedním kliknutím na displej brány. Vypněte naráz chytré zásuvky s nepotřebnými zařízeními jako jsou televize, reproduktory a další. Ušetříte i spotřebu elektřiny za jejich pohotovostní režim. Nezapomeňte i zhasnout světla v domě.
  • Péče o zahradu? Na displeji brány můžete aktivovat přes den robotickou sekačku, chytré zavlažování a večer venkovní osvětlení.

Scénáře

Chytrá brána je skutečně chytrá díky podpoře scénářů, které si snadno vytvoříte v mobilní aplikaci iGET Home. Scénáře jsou automatizované úkoly, které lze spustit pomocí jednoho kliknutí a zapojená chytrá zařízení je vykonají. Scénáře můžete vytvářet v aplikaci i v návaznosti na počasí nebo denní dobu. Pomocí nich můžete automatizovat některé z předchozích ukázkových situací. Například můžete vytvořit scénář, který bude reagovat na změnu počasí a zajistí, že chytrá brána automaticky upraví teplotu uvnitř domu v závislosti na venkovní teplotě. Také můžete vytvořit scénář pro večer, který sám spustí ve stanovený čas všechny operace (zhasnutí světel, stažení rolet, vypnutí zásuvek atd.), které pravidelně provádíte před spaním. Podrobný návod k vytváření scénářů a jejich nastavení naleznete ZDE.

Produktová stránka chytré brány: iGET HOME Gateway GW6.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz